zaterdag 15 augustus 2015

Winter Garden, Celebration en Saturday Nite Ride.

Pffff wat een nacht. Ik zal jullie het vooraf gaande besparen maar het komt erop neer dat Toine vanacht om 4.00 uur een mail aan het maken was voor de eigenaar van het huis. Hij was er zo enorm klaar mee om nou alweer een nacht z'n bed uit te zwemmen van de warmte hier. Daarvoor huren we geen huis met Airco..... Helaas laat de eigenaar al sinds de eerste mail van afgelopen dinsdag niks van zich horen..... ( donderdag ook nog een 2de mail gestuurd ) We merken nu ook echt dat - omdat we al nachten nauwelijks slapen - het overdag op begint te breken. Toch erg zonde van onze tijd hier. Aangezien dit huis via PayPal betaald is, hopen we hiermee nog wel een stok achter de deur te hebben. Dit verhaal krijgt dus nog wel een staartje..... ( helaas )

Vanmorgen even rustig opgestart en buiten ontbeten maar heeeeeel veel tijd hadden we niet, want we wilden erg graag naar Winter Garden. Ik heb al diverse keren gelezen vooral op het blog van "De Biegjes" ( mede Florida Forum genoten ) dat daar een gezellige markt is op zaterdagmorgen en dat is wel iets wat we graag doen. Sfeer opsnuiven in de dorpjes. De Winter Garden Farmers Markt.

http://www.wintergardenfarmersmarket.com/

Na een half uurtje rijden reden we de parkeerplaats op. Meteen zagen we allerlei witte tent puntjes dus wisten we meteen dat we goed zaten. We liepen er heen en voelde meteen de heerlijke gemoedelijke sfeer. We hebben gewoon even rond staan kijken om de sfeer in ons op te nemen. We lopen het marktje over en zien echt van alles, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er wel. We zien ook dat er veel culturen samen komen. Mooi om te zien. Er is ook een plaats waar diverse watersproeiers zijn en de kinderen vermaken zich hier volop. Ook is er een groot gedeelte waar ze groenten en fruit verkopen. Dat ziet er allemaal prachtig uit !! Ook denken we een "bekende" van foto's te zien. Doordat "De Biegjes" regelmatig bloggen over kennissen die daar op de markt staan denken we ze te herkennen. Ze was volop bezig, dus hebben maar niks gezegd..... We besloten dat het tijd was voor een verfrissing en Demi koos voor een Snow Cone .... en wij voor een Frappino Gelato. Jammie !! Toen we dit op hadden besloten we weer verder te gaan..... Ineens hoort een mevrouw achter een kraam ons praten en zegt: Hallo, alles goed? ( beetje gebrekkig Nederlands ) dus we draaien om en we hadden al wel gezien dat het een Belgische stand was, dus we zijn even naar haar toe gelopen. Een erg aardige dame die vertelde uit Franstalig België te komen maar nu hier woont.  Hebben even met der staan praten, erg leuk !!! Wat een heerlijk begin van de dag was dit !!! Thnx voor diegene die er allemaal over ge-blogd hebben. Wij vonden het geweldig om eens te zien.

Nu was het op naar Celebration. Dit dorp is ontwikkeld door Disney eind jaren '90. Het was Disney's ideaal voor een stad zoals zij dachten dat die er uit moest komen te zien. Alles is gebouwd in de stijl van begin 1900. Het ziet er schitterend uit en het wordt ook heel goed onderhouden. Wat ook heerlijk is, is de rust die het uitstraalt. We krijgen het idee dat dit een dorp is waar qua criminaliteit helemaal niets gebeurd. Als dat zo is, dan is Disney's missie geslaagd! 
Hier hebben we ook even een lekker hapje gegeten. Erg leuk tentje: Market Street Cafe. Toine en ik deze keer een salade. 


Onderweg terug ook nog even een paar huizen op de foto gelegd vanuit de auto. 

Nu vonden we het tijd om terug te gaan naar de villa want een duik in het zwembad zou wel welkom zijn. We hadden vanavond nog wat op het programma staan dus even lekker niksen. Eenmaal onderweg zagen we het donker worden en toen we bij de Publix naar buiten kwamen, waar we nog een boodschapje gedaan hadden, begon het al te regenen. Voordat we bij de villa waren viel het er met bakken uit..... !!! Helaas dus een nat pak voordat we binnen waren ....... 


Nadat de regen gestopt was, was het al snel weer warm. Nadat ook het laatste gerommel uit de lucht verdwenen was zag ik ineens een kraanvogel lopen over het grasveld. Toine meteen met camera erop af, hihi.Het was vanavond de bedoeling om naar Kissimmee te gaan. Daar is in Old Town The Saturday Nite Ride en dit wilde Toine erg graag zien, maar aangezien het hier sinds 17.00 uur echt noodweer is hebben we maar besloten om de deur niet meer uit te gaan. Het dondert en het bliksemt hier volop en de regen komt met bakken naar beneden. Erg jammer. Nu maar hopen dat het volgende week zaterdag avond beter weer is. 

We hebben net ook maar even naar de rest van de weersvoorspellingen gekeken en daar worden we nog niet heel erg vrolijk van. We duimen heel hard dat die knappe koppen die dit dat allemaal voorspellen er goed naast zitten. Duimen, Duimen maar.

Voor nu dus een rustig avondje hier en morgen zien we wel weer.

See You !!

7 opmerkingen:

 1. Ooo wat balen zeg van de airco.
  Ik snap jullie frustratie,hier moet je niet mee bezig zijn op je vacantie.
  Maar goed ondanks dat hebben jullie er weer een leuke dag van gemaakt.
  Naar de markt zijn Wij ook nog nooit geweest,misschien volgend jaar :)
  En celebration is ook altijd leuk.
  En jammer dat de autoshow plannen niet door konden gaan ivm het weer,viel er weer flink uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ondanks de vermoeidheid toch een super leuke dag!! Ik kan me voorstellen dat jullie balen,daar komen we niet voor. En Celebration....geweldig, mijn favoriete plekje....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke dag weer! En ja, dan hebben jullie vast Sally gezien, de vriendin van de Biegjes. En Celebration is ook zo leuk! Ik ga duimen dat het weer mee gaat vallen komende tijd. Zou jammer zijn als er zoveel regen gaat vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke vakantiedag met Wnter Garden en Celebration en Market Street Café is zeker een leuk adresje.
  Is er geen management bureau wat jullie kunnen benaderen voor de airco want dat is echt balen natuurlijk.
  Veel plezier, hopelijk zonder regen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat balen! Maar toch een geslaagde dag en hopelijk wordt het weer beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt balen van de airco, je kunt hier eigenlijk niet zonder.
  Die markt ziet er erg gezellig uit. Celebration is ook altijd leuk, mooie huizen daar he?
  Jammer van de avond, maar wel een leuke dag gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat jullie naar Winter Garden zijn geweest, als je tegen Sally had gezegd dat je ons kon had ze waarschijnlijk heel enthousiast gereageerd! Die belgische dame hebben wij ook ontmoet, ze heet Veronique en staat met wafels en koekjes. Ik krijg nu dus spontaan heimwee :(. Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen