donderdag 6 augustus 2015

Myakka River State Park ........

Vanmorgen weer heerlijk rustig wakker geworden, douchen, aankleden, buiten gegeten en toen was het rond 9.30 uur tijd om de auto in te gaan. We gingen op weg naar Sarasota. Daar wilden we graag naar het Myakka River State Park. Dit zou ongeveer 1,5 uur rijden zijn ( 75 miles )  en dit klopte aardig.

Rond 11.00 uur stonden we voor de poort van Myakka River State Park. Entree was $ 6,00 per auto. De Ranger wist ons daar te vertellen dat alle gewone "trails" dicht waren i.v.m. de zeer hoge waterstand op dit moment, dus als we daar voor kwamen wilde ze dit netjes gezegd hebben. Toen ze hoorde dat we voor de Airboat Ride kwamen was er niks aan de hand en kon "Honey" ( zoals ze Toine noemde ) 3 miles doorrijden.


3 miles door prachtige natuur. We zagen inderdaad wel dat er diverse wegen versperd waren door het water en dat de bomen echt diep in het water stonden. Bij binnenkomst kregen we een park folder en daarbij zat een apart briefje. Ik begon dit te lezen en schoot enorm in de lach...... Zie foto !!!Eenmaal de auto geparkeerd op naar het Ticket loket. Hier kwamen we er achter dat we nog precies op tijd waren voor de Boat Tour van 11.30 uur. ( we hadden op internet gekeken en we dachten dat we pas om 13.00 uur mee zouden kunnen ) Even snel naar de wc en de boot in. Hier was het al druk dus naast elkaar zitten ging al niet meer, maar gelukkig wel bij elkaar. Het was een vrij grote boot.Tijdens de Tour vertelde onze gids dat we er in het regen seizoen waren en dat dat dit jaar zeer duidelijk was. Tot 4 weken geleden stond zelfs heel de parkeerplaats van het park nog onder 60 cm. water. Omdat het regen seizoen is, zou de kans op krokodillen minder zijn maar hij ging zijn best doen. We hebben genoten. Ik denk dat de foto's meer dan genoeg zullen zeggen.


Na de geweldige Tour zijn we een hapje gaan eten. Deze keer kregen we een buzzer mee. Niet voor een tafel maar voor als onze bestelling klaar was. Erg handig!! Ook hier nog wat mooie plaatjes geschoten. We zaten nog geen 5 minuten en de regen kwam met bakken uit de hemel. Dus we hadden mooi geluk. Na 10 minuten was het weer over en was het weer gewoon prachtig weer.


Op naar de uitgang van het park. Onderweg nog even de auto aan de kant want ja we krijgen geen genoeg van al dat moois. Helaas was ik net te laat om ook nog een Ree wat langs liep vast te leggen.
Onderweg naar het State Park kwamen we langs Sarasota National Cemetery. Hier wilde ik nog graag een kijkje nemen, dus zo gezegd zo gedaan. Een enorm grote begraafplaats waar, Mariniers, Luchtmacht, Landmacht en Veteranen zijn vertegenwoordigd. Erg indrukwekkend. Het zag er tot in de puntjes verzorgd uit !!!
Rond 14.30 uur vonden we het mooi geweest en gingen we op huis aan. Onderweg kwamen we t onderstaande tegen........ ( wie het ziet mag het zeggen )  Ook hier hebben we erg om gelachen.Voor we bij de Villa waren nog even bij de Publix langs voor wat kleine boodschapjes en dan door naar 39th st. ( zoals we het zelf elke keer zeggen )

Zometeen gaan we lekker wat makkelijks eten hier in de Villa en de rest van de avond zullen we in de relax stand doorbrengen. Waarschijnlijk straks nog even een lekkere duik in het zwembad en morgen ............. ja dan is er weer een nieuwe dag. Ook dan zullen we wel weer zien. Is ons de afgelopen 2 dagen namelijk prima bevallen zo.

Heel erg bedankt weer voor alle leuke reactie's die we krijgen. Er gaan steeds meer mensen meelezen. hihi.

Tot snel weer.9 opmerkingen:

 1. Zo wat een mooi park,en veel wildlife gezien.
  En die bomen met het Spaanse mos vind ik ook zo mooi.
  Onze demi snapt er niks van dat ik dat zo mooi vind hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk om weer te zien (wij hebben op die stek net voor de grote regenval 4 weken geleden het rondje op het meer met de kano's gedaan), ENJOY!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi park!! En je hebt weer mooie foto's genomen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hahaha die foto van Mac drive is geniaal, goed gemaakt!! Mooi hoor dat state park en aan alligators zeker geen gebrek, blijft toch gaaf om ze te zien vind ik. Geniet lekker verder van de vakantie, het weer is in ieder geval super..... Groetjes uit Davenport, we vertrekken morgen naar Cape Coral.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij blijven t/m dinsdag hier in Cape Coral en dan richting Davenport.

   Verwijderen
 5. Ik heb alles gelezen sinds je me er gisteren op attent maakte. Wat geweldig leuk is dit zeg.... Leuk om te lezen hoe leuk jullie het hebben en wat jullie allemaal tegenkomen!
  Geniet er nog maar flink van en blijf vooral schrijven want ik volg je ;-)
  Groetjes Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. The Keys, een indianendorp in Florida ben je daar al geweest? Is ook erg leuk en mooi zegt mijn man Wim. Die is daar ook geweest long time ago.... By the way.... Sweet Dreams! Ik moet morgen nog een dagje werken op Sportiom van 10.00 - 17.00 uur.

  BeantwoordenVerwijderen