vrijdag 14 augustus 2015

Seaworld !!

Vanmorgen ging al vroeg de wekker en jullie snappen het al..... Nu wilden we een keer vroeg weg, was ik net rond 5.00 uur in slaap gevallen, dus om 7.00 uur wilde het wakker worden niet zomaar lukken. Maar tegen 8.30 uur zaten we dan toch in de auto..... Maare, niet voordat Demi de post in de brievenbus gedaan had. Nu hopen dat alles weer goed in Nederland aankomt.

Bij Seaworld eerst weer netjes $17,00 parkeergeld afgerekend en door naar de parkeerplaats. Daar was het nog niet erg druk, dus we stonden gunstig geparkeerd. Op naar de ingang. Daar bleek het park net open te zijn, dus we konden zo door lopen. Even door de tassen controle.... Weer was Toine "Honey" en was alles oké. Omdat we onze Discovery Cove pasjes al hadden was die controle ook zo klaar, dus op naar de eerste missie van vandaag..... De Manta.....

Net voorbij de ingang zagen we ineens een Shamu staan en de rij was erg minimaal dus ja, dat was eigenlijk wel leuk om daar mee op de foto te gaan. Toine naast de fotograaf en ik even met Demi in de korte rij. Toen Demi eenmaal aan de beurt was kreeg ze eerst even de complimenten over haar "Hungergames" ketting. Ja Ja, die kent Shamu ook en werd er een move gedaan die mij niks zegt maar ze moesten hard lachen. Demi even leuk op de foto en klaar dacht ik..... Maare nee. Shamu vond dat ik ook mee op de foto moest, dus die kwam me persoonlijk halen voor een foto. Nou oké dan, omdat je zo aandringt. HIHIHIHI.

Nu echt op naar de Manta !! Ineens hoorden we Nederlanders naast ons zeggen dat hij gesloten was i.v.m. technische problemen.... Ohnee.... !!! Toch maar even gaan kijken en ja dicht. Kon wel een uurtje of 2 duren. Helaas, dat was even minder maar ach, er is nog genoeg te doen in het park en aangezien we vandaag geen haast hadden ( we gaan van de week nog een keertje terug ) keken we op ons gemak wat we dan wilden gaan doen.

Eerst maar even de Flamingo's op de foto. Wat zijn dat toch prachtige dieren.
We kwamen langs het Aquarium. Daar dus maar een kijkje genomen. Erg mooi om te zien. Er lag ook een Octopus helemaal opgevouwen in een hoekje. We kregen hem niet ontleed.

OP naar Antartica. Deze attractie hebben we de afgelopen 2 jaar nooit in z'n geheel gezien. Het eerste jaar was deze net open en toen waren de wachtrijen telkens ruim 2 uur. Afgelopen jaar waren de karretjes kapot, dus konden we alleen de Pinguins zien. Dus nu wilden we dit natuurlijk graag in z'n geheel zien en ja hoor dit lukte. Wel hebben we voor Toine de Milde Rit gekozen, want die kon de wilde niet aan dacht hij. ( hihihi Demi en ik lachen natuurlijk ) maar dit was ook prima zo hoor. Erg leuk om te zien, maare als je dan uit de karretjes moet stappen is het KOUD !!! Personeel staat gewoon in een skipak met muts en wanten aan de boel in de gaten te houden. Brrrrr. Maar ja dat hoort er natuurlijk wel bij in het leefgebied van de Pinguins. Wat een aparte dieren zijn dit toch. Ze bewegen zo maf dat we verschillende keren flink gelachen hebben. 
Demi had nu wel zin in een achtbaan en aangezien Seaworld die 2 heeft, gingen we kijken of de 2e wel open was. Ja hoor.... Kraken was open. Wachttijd 30 minuten, dus dat was prima voor ons. Toine zocht de schaduw op en de dames gingen in de rij staan. Na net geen 30 minuten stonden we weer buiten. Leuk, Leuk !!
Na nog wat rond gekeken te hebben stonden we bijna bij het Dolfijnen theater en daar zou een show gaan beginnen, dus ja dan gaan we mooi naar binnen. We hadden prima plaatsen en alleen de sfeer was al genieten. We zagen vooraf aan de show aan de rechterkant al 2 "walvis-dolfijnen" zwemmen. Toen de show begon werd er ook van alles over verteld dat het dieren waren die gered waren en dat ze een nieuwe soort waren voor Seaworld. Ook waren ze nog volop in training om mee te kunnen doen aan de shows, maar dat ze dit nu wel een klein stukje gingen doen. We waren erg benieuwd. Toen de show eenmaal begon was het volop genieten. Diverse keren stond het kippenvel op m'n armen. Een prachtige combi van show, licht, geluid, acrobaten, en ja dan natuurlijk de dieren. Genieten met een grote G !! 


Op naar de Turtle Trek. Hier is zowel binnen als buiten veel moois te zien. Van Manatee's, Aligators, schildpadden, tot enorme hoeveelheden vissen. Bij het naar buiten lopen zag ik ineens deze Squirrel zitten. Deze brutale beestjes lopen heel de dag door het park op zoek naar eten....Erg geinig om te zien. Nu was het welletjes voor vandaag en besloten we na een klein hapje gegeten te hebben, lekker bij de Villa te gaan zwemmen. Maar toen we langs de Manta kwamen zagen we een wachttijd van 40 minuten..... Ja, dan willen de dames echt naar binnen. Toine had ondertussen WIFI in het park, dus die zou zich wel vermaken. Toen we in de rij stonden en nog ongeveer 10 minuten moesten, werd er ineens omgeroepen dat er een technische storing was..... Pffff getsie. Het zou een korte storing zijn, dus we bleven maar wachten. Toch wel bijna een kwartier later werd er gezegd dat ze weer verder konden. Een luid applaus volgde door de ondergrondse gangen. Eenmaal boven aan de trap zagen we het weer.... Ja super, daar gaan we zo in. Wat een geweldige achtbaan is dit toch. Je gaat zitten, en dan ga je ineens voorover..... Geweldig !!Nu was het voor vandaag echt genoeg geweest en zijn we rustig naar de uitgang gelopen. Wat een super park is dit toch. Voor mij echt 1 van de favorieten !!!

Thuis is Toine weer aan de slag gegaan met de Airco want daar zijn we het nog steeds niet mee eens. Op de slaapkamers is het ruim 30 graden. Dat is niet de bedoeling als je een huis huurt met overal Airco........ Dit wil nog niet echt vlotten en dus gaan we eerst maar lekker plonzen in het zwembad want we hebben het warm gekregen. Dit koelt heerlijk af.... Al is het water echt niet koud hoor, hihi.

Op dit moment loopt er een monteur door het huis dus we wachten het maar af. Zo eerst een lekker hapje eten want daar is het tijd voor zeggen onze magen. 

Wordt vervolgd.

Vervolg...... Aangezien die goede man al veel te laat hier was en ook nog eens een poos bezig was hadden we echt honger en zijn dus wederom bij Chili's om de hoek geweest. Deze avond was het er enorm druk. We kregen dus een buzzer met de mededeling 30 minuten wachten, oké dat doen we. We gingen in een hoekje zitten wachten. Ondertussen zagen we diverse groepen binnen komen waar onder ook een groep van 5. Ze kregen te horen 40 minuten wachten. We horen ze overleggen en ineens zie ik ze met de dame van Chili's overleggen en ze gaan meteen aan een lege tafel zitten..... Uhhh hier klopt iets niet. Toine erop af..... Gezegd wat we gezien en gehoord hadden en de dame kreeg rode oortjes....... Ineens was er voor ons ook meteen plaats...... !!!!! Oké, wachten vind ik niet erg want zo is het systeem daar nu eenmaal, maar dit sloeg nergens op..... !!!

Vervolg Airco...... De monteur heeft bevestigd wat Toine zelf ook al had gezegd. Het hele airco systeem zit zo vol met stof dat het niet kan circuleren. Hij moet nu met de eigenaar gaan overleggen of dit grote onderhoud uitgevoerd mag gaan worden en hoopt dat dit dus nog kan als wij er zijn. We hebben hier weinig hoop op, maar gaan dus zelf ook de eigenaar nogmaals mailen ( hebben we al 2x gedaan ) dat we dit geen stijl vinden zo. Het is hier echt veeeeeel te heet om te slapen. Bah Bah. Daar huren we geen huis met airco voor. 

Voor nu nog ff lekker niks en morgen zien we wel. Nog geen plannen gemaakt.

Tot ziens weer. 


6 opmerkingen:

 1. Wat enorm vervelend van die airco, we hebben dit een aantal jaar geleden 2 of 3 dagen gehad en toen was ik het al zat. Hebben jullie wel fabs boven het bed? Dat wil nog wel een beetje helpen. Succes. Mooie dag verder hoor in Seaworld...... En ja daar is ie weer....Chili's hahahaha
  Have Fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke dag sea world.
  En inderdaad het is een super park.
  Blijft mooi.
  En snap niet dat jullie als vaste gasten niet gelijk een tafel krijgen bij chili's!!!
  Nee grapje maar groot gelijk dat je er iets van zei dit slaat nergens op.
  En wat balen van de airco daar word je niet vrolijk van met dit weer als het niet werkt.
  Hoop maar dat het snel is opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ging niet helemaal eerlijk bij Chili's. Goed dat jullie er wat van zeiden.
  Tjee wat balen van de airco. Kun je niet een deel van de huursom terugvragen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Seaworld is hier ook één van de favorieten, wij zijn helaas niet in de Pinguïn-attractie geweest, meer dan een uur wachttijd en dat vonden we te lang. Balen zeg, van die airco, hopelijk dat het toch snel opgelost wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat vervelend van die airco zeg! Wel een heerlijke dag, Seaworld is zo leuk. De show met dolfijnen is favoriet bij mij. Achtbanen dorst ik de laatste keer toch ook weer niet, en elke keer heb ik een beetje spijt dat ik niet ben gegaan haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een heerlijke dag weer!! wat vervelend met die airco zeg, daar zit je idd niet op te wachten. ik hoop dat het nog goed komt.

  BeantwoordenVerwijderen