zondag 30 augustus 2015

Reisdag Miami - Dusseldorf en door naar huis.

Ondertussen is het zaterdag en zijn we weer veilig thuis maar jullie hebben onze reis terug nog te goed.

Woensdag waren we eigenlijk wel klaar in het hotel en zijn we dus op ons gemak richting vliegveld gegaan. Allereerst eerst naar de Return Rental Cars van Budget. Deze was op de 2de verdieping van de parkeergarage en dit was erg makkelijk te vinden. Het was er niet druk dus het inleveren was zo gedaan en voordat we het wisten had Toine het $ 0,00 bonnetje in handen. Altijd fijn !!! 

Door naar de MIA ( mover ) die ons naar de luchthaven zou brengen. Een ideaal iets. Toen we daar aankwamen was het enorm rustig overal. We zijn maar meteen doorgelopen naar de incheck balie's van Air Berlin, want die grote koffers wilden we wel graag kwijt. Om 12.00 uur gingen de balie's open en we waren snel aan de beurt. De koffers waren vrij strak ingepakt, 2x 22,5 kilo en 1x 23 kilo, hihihihi. Qua handbagage hadden we alleen een rugzak met alle elektronica en een tas. Tegen alle andere berichten in werden er alleen labels om gedaan en werden ze zelfs niet eens gewogen. 

Na het inchecken en het controleren van onze stoelen ( die hadden we namelijk bij het kopen van de tickets al vastgelegd, stoelen met extra beenruimte ) zijn we bij Subway even een broodje gaan eten. 

Op naar de controles...... we hadden al ingecalculeerd dat Toine wel weer de pineut zou zijn zoals altijd. Maare, niks was minder waar. Alles ging erg voorspoedig en er werd zelfs een lolletje gemaakt door de douane mensen. Is weer eens wat anders. Dus ook dit was zo gepiept. 

Rustig aan op naar de gate. E11 moesten we hebben. Dit was helemaal achter in de gang. Er waren nog volop stoelen vrij, dus we zijn heerlijk gaan zitten. Langzaamaan werd het steeds drukker. 

Bij het raam stond een jong stel met veel tassen e.d. na een tijdje liepen ze weg en bleef er 1 zwarte sporttas achter. Dit vonden we maar vreemd. Hebben even gekeken of we ze zagen maar ze waren spoorloos. Na een tijdje is Toine dit toch maar gaan melden aan de balie. Ohjee je zag die man kijken....... Na een paar minuten kwam er een beveiligingsman bij en die was erg druk over zijn portofoon...... en ja hoor daar kwam een dame met een hond. De hond mocht zijn werk doen en de tas werd gelukkig veilig verklaard. Toen kon de beveiligingsman hem meenemen. Aparte situatie. Toen we al volop aan het boarden waren. ( deze keer wel netjes van achter naar voren ) kwam dat stel weer aanlopen en waren in paniek want de tas was weg/kwijt. Tja, moet je maar op je spullen letten. Al snel werd ze verteld dat hij niet kwijt was maar veilig gesteld was, want ja bagage achterlaten hebben ze niet graag. ( zal vast wel goed gekomen zijn ) Toen we nog zaten te wachten kwam er ook een vrij lange jonge man naar de balie met de vraag of hij een andere stoel kon krijgen i.v.m. zijn lengte. Daar werd hem verteld dat het vliegtuig vol zat dus dat dit niet kon. Hier was hij niet blij mee. Ohjee wij zagen de bui al hangen..... Wij zaten namelijk op die plaatsen. Maar ach, dat was niet ons probleem. 

Wat wel ons probleem was, was dat er noodweer aan kwam. We hoorden al zeggen dat de startbaan dicht was. Het regende enorm en ook flink onweer erbij. Maar Toine zei al, het kan beter nu vallen dan over een uur want dan vertrekken we pas. Helemaal waar natuurlijk. Ondertussen werd er ook gewoon begonnen met boarden, dus we zouden het wel zien. Het verliep allemaal erg vlotjes en toen werd er ook omgeroepen dat ze klaar waren om te vertrekken, maar dat er een kleine vertraging zou zijn. De tijd zou wel ingehaald gaan worden, dus prima we zien het wel. 

Zoals verwacht stond de lange jongeman bij diverse Stewardessen om verhaal te halen waarom hij niet kon ruilen van stoel. Hij wees constant aar Demi.... die zat namelijk naast mij bij de nooduitgang ( we vonden die plaats alleen echt niet het geld waard want daar zat de kast van de nooddeur  dus echt niet veel plaats ) Maar ja, ook al verstaan we geen Italiaans we begrepen wel dat ze hem diverse keren erg duidelijk heeft gemaakt dat het betaalde plaatsen zijn en dat we er dus gewoon recht op hadden en als hij zoiets wil hij dat vooraf moet regelen...... Tja soms ....... !!!! Wij prima. Naja prima. Naast Toine een Nederlands gezin met een kindje van een jaar of 2/3 en een baby van een maand of 6. Jullie snappen het al..... Die baby heeft op 2 uur na constant gehuild....... PFFFFFFFFFFFFFFF !!!

Wij hebben diverse pogingen gedaan om te slapen. Demi en Toine is dit ongeveer 2 uurtjes gelukt, mij helemaal niet. Ik kan niet lang zitten en krijg erg onrustige benen, dus ben erg veel gaan staan om te rekken en strekken. Qua eten en drinken was de verzorging prima ook al was het eten niet lekker, maar dat hadden we al verwacht. 

Keurig om 7.00 uur ( Duitse tijd ) stond het vliegtuig weer aan de grond. Deze keer ook geen lang taxi gedoe. We waren er zo en dus konden we aan de wandeling beginnen naar de paspoort controle. Hier ging het ook vlotjes dus op naar de bagagebanden. Tja wij en Dusseldorf is geen goede combi met de bagage...... ook nu weer. Er kwam gewoon niks................. iedereen stond maar te mopperen en te doen...... Niet fijn. Toen werd er omgeroepen dat er vertraging was van een paar minuten..... nou dat was dus wel wat langer. Maar uiteindelijk hadden we dan toch onze 3 koffers te pakken. Ook gewoon netjes dicht en heel. 

Op naar de Taxi..... Ohnee, eerst even een broodje eten want ja, we moeten nog even naar huis rijden en dat lukt niet op een lege maag. Nu wel op naar de taxi. Deze stonden er volop dus dit was een makkie. We stonden dus ook zo bij Hotel van der Valk waar we onze reis begonnen waren. Hier snel naar de auto alles erin en rijden maar..... Nou dit was wel weer even wennen. Onze auto is toch echt wel wat maatjes kleiner als waar we de afgelopen 4 weken in gereden hebben, hihi. 

Toen we de grens over waren meteen even het thuisfront op de hoogte stellen en iets na 11.00 uur reden we Vlijmen weer binnen. Eenmaal thuis zijn Demi en ik meteen ons bed in gegaan om even 2 uurtjes te slapen. Ik kon echt niet meer. Toine wilde het volhouden tot de avond. 

Thuis was het weer fijn om er te zijn. Met extra dank aan onze ouders die er voor gezorgd hebben dat alles weer netjes en schoon is. Ook de tuin ligt er weer prima bij en zelfs de koelkast gevuld. Zouden ze blij zijn dat we er weer zijn???? Hihiihihihi

We hebben weer een GEWELDIGE vakantie gehad !!!

Er wordt op dit moment nog druk onderhandeld met de huiseigenaar over de vergoeding voor al het gedoe wat we gehad hebben en ook met Air Berlin zijn we nog niet klaar, maar dit zal wel iets worden voor de lange adem. We gaan het meemaken.

Voor nu, iedereen heel erg bedankt voor het meelezen en de reactie's !!! 

Wie weet tot een volgende keer.....

Liefs Toine, Ilse en Demi.  


9 opmerkingen:

 1. Wat een mooi reisverslag zeg
  Mooi geschreven
  Heb er enorm van genoten
  Als het goed is gaan wij volgend jaar weer
  Bedankt groetjes rolina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat hebben we weer genoten van onze vakanties he Ilse. Jullie hebben je goed door de problemen met de airco heen geslagen, ik hoop voor jullie op een vergoeding, lost niets op maar kan dan in de pot voor volgende keer hahahaha. Lijkt me verschrikkelijk als je een babietje in de buurt hebt dat de hele tijd huilt, ook voor de ouders trouwens!! Succes verder met wennen aan het gewone leven, dat gaat helaas sneller dan ons lief is. Bedankt voor je leuke blog en tot de volgende keer!!
  De Gadetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat jullie het goed kunnen regelen met de eigenaar, en bedankt voor het mee laten genieten van jullie reis, tot blogs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor je leuke blog, ik vond het leuk om mee te lezen. Jullie hebben een super vakantie gehad. Sterkte met wennen aan het gewone leventje en misschien plannen maken voor een volgende keer?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk, zo'n voorspoedige terugreis. Jammer als er huilende kindjes in je buurt zitten (al kunnen ze er zelf ook niks aan doen), wij hebben ook altijd dat geluk :(. Bedankt voor het meelezen en tot blogs! Groetjes, De Beekjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt dat we mee mochten lezen met jullie avonturen. Succes met het terug krijgen van het geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig is de reis terug goed gegaan,helaas voor Toine niet de gezelligste om naarst te zitten.
  Huilende kids!!! Gelukkig nog nooit meegemaakt.
  En wat hebben jullie weer een heerlijke reis gehad.
  Hoop alleen dat je nog een vergoeding krijgt van het huis voor de airco.
  Kan je dan mooi gebruiken voor de volgende trip:)
  Groetjes de moolenschotjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vond het leuk om mee te lezen!!! Tot de volgende keer

  BeantwoordenVerwijderen
 9. By using Car Rental 8 you can discover the best car rentals at over 50000 international locations.

  BeantwoordenVerwijderen