dinsdag 25 augustus 2015

Reisdag, Davenport - Miami.

Vanmorgen werden we dan toch echt voor de laatste keer wakker in Davenport. De villa zullen we zeer zeker niet gaan missen, maar het Daar zijn wel. Wat hebben we hier naar ons zin gehad !!!

Vandaag was Toine jarig. Normaal thuis zingen we de jarige altijd wakker, maar dat lukte nu even niet. Toen Toine net onder de douche uitkwam hebben Demi en ik toch even voor hem gezongen. Dat hoort er nu eenmaal bij !!

Heerlijk rustig ontbeten. ( de koelkast leegmaken ) We hoefden pas om 10.00 uur weg te zijn, dus tijd genoeg. De laatste dingen in de koffer. Alles de auto in, koelbox inpakken, wasmachine en vaatwasser aan en om 9.50 uur reden we de straat uit. Ik zeg netjes gedaan.

Toen we via de I-4 wegreden, zagen we weer een lucht tovenaar aan het werk..... Demi had het heel snel in de gaten, dus ook deze keer maar weer vast gelegd zodat Toine het ook nog kon zien. ( lukte niet i.v.m. het rijden was precies aan de verkeerde kant van de auto voor hem )
Onderweg was het erg rustig, dus hebben we het lekker rustig aan gedaan met het rijden. De navigatie gaf aan dat we om 13.45 uur bij Het Hilton hotel in Miami zouden zijn. Aangezien we officieel pas om 15.00 uur in de kamer konden hadden we tijd genoeg. Onderweg op de Turnpike dus ook even een pauze ingelast en toen zei de navigatie al 14.15 uur. We dachten al wel dat het later zou worden, want rondom Miami zou het wel weer druk zijn.

Nou die drukte was ook inderdaad zo. Omdat ik vandaag toch niet heel veel voor het blog zou hebben kwam het onderstaande geval misschien wel goed uit, al was het eigenlijk best even een erg spannend moment........

We waren in de drukte volop aan het zoeken naar de juiste weg. De navigatie gaf het natuurlijk wel aan, maar met de enorme hoeveelheid borden boven de weg is het toch altijd nog even goed opletten. We waren dus volop aan het kijken en doen en ineens zagen we toch dat we alsnog op de verkeerde weghelft zaten. Deze zou naar rechts gaan en dat moesten we niet hebben. Dus op het laatste moment zet Toine z'n richting aanwijzer uit naar links om over de doorgetrokken streep alsnog in het stilstaande verkeer in te voegen. Toen wisten we beide eigenlijk al hoe laat het was, want 2 auto's voor ons zat een Sheriff en een paar auto's achter ons een State Trooper. De voorste haalde een andere auto die nog voor ons zat met toeters en bellen van de weg en ja hoor, ook bij ons ineens een hoop getoeter, herrie en zwaailichten. Toine dacht, ik zet hem even rustig 5 meter verder wat veiliger aan de kant ( was geen heel goed plan ) en deed z'n raam naar beneden. Nou, nog voor dat we iets konden zeggen werd er geschreeuwd : You Have 2 Choices.....1: You get a $300,00 fine or 2: You go back en take the exit at the right...... Oh nou oké, die bekeuring wilden we natuurlijk niet, dus dan maar terug. Oké..... naar ons idee erg apart, maar we moesten van Meneer Agent dus echt 30 mtr achteruit rijden over de vluchtstrook en dan over het verdrijvingsvlak weer in zien te voegen bij het verkeer wat rechts af ging....... ( in onze ogen levensgevaarlijk, maar ja wat moet je ) Zo gezegd zo gedaan ..............

Toen we daar dus eenmaal weer reden moesten we even een stuk om en weer terug de juiste weg op maar dat kwam allemaal goed. Maar we moeten eerlijk zeggen dat de State Troopers hun naam eer aan hebben gedaan. Jeetje wat een bullebakken. Kon geen normaal woord zeggen en ook wij kregen niet eens de kans om even iets te zeggen. Een erg provocerende manier van mensen benaderen als je het ons vraagt. Sorry, we deden inderdaad even iets verkeerd maar om meteen zo enorm te keer te gaan was niet fijn. ( en dat is nog zacht uitgedrukt ) Demi was er ook behoorlijk van geschrokken en onder de indruk. We hebben haar dus ook meteen gezegd dat er niks aan de hand is en dat die man haar echt niks doet als wij in de buurt zijn.

Na weer van de schrik bekomen te zijn was het aansluiten in de file langs en door Miami. Ook lag op veel plaatsen de weg open, dus dat doet weinig goeds zo in die drukte. Het weer was erg dreigend maar gelukkig bleef het droog, want als je zo moet zoeken is dat niet echt fijn.

Eenmaal bij het hotel ging alles vlotjes en konden we meteen naar onze kamer. Daar aangekomen was het even snel de WIFI checken en toen zijn we gaan eten. Aangezien we vanmiddag eigenlijk nauwelijks iets op hadden, hadden we hier nu wel erg veel zin in.Demi heeft heel de vakantie al geroepen dat ze de laatste dag "op Toine zijn verjaardag" graag bij Outback wilde gaan eten, want daar zingt het personeel altijd een liedje voor de jarige en dat wilde ze ook wel. Ik zei al, dan moet je dat maar regelen..... Aangezien er op 10 minuten van het hotel ( werden er bijna 40 door wegwerkzaamheden ) een Outback zat, had ze geluk en zijn we daar heen gegaan. Toen Toine even naar de wc ging hebben de dames natuurlijk de "verrassing" voor hem geregeld. Na het hoofdgerecht kwamen er dan ook diverse personeelsleden aanlopen met een toetje voor Toine en werd er gezongen. Demi helemaal blij dat dit gelukt was. Zoiets hoort er ook een keer bij. Zo vaak ben je niet jarig als je nog hier bent..... hihi


Sorry we hadden honger...... alles op.Verrassing....... !!!! Er werd gezongen...........


Even het kaarsje uitblazen...............


En het kersje opeten.............. !!!! Feestvarken.Na het eten nog snel even naar de Publix voor een koud flesje drinken voor vanavond en tanken, dan hoeft dat morgen niet meer. Maare jeetje, wat zaten we in een vervelende buurt. Overal politie. Alles spreekt Spaans en zelfs bij het pompstation verstond de dame achter de toonbank Toine niet eens en moest er een collega bij komen die wel Engels sprak. Erg raar sfeertje hing er overal. We waren blij dat we daar weer weg waren.

Eenmaal in het hotel nog even geskyped met Pa & Ma Keijzers want ja, die hadden Toine nog niet kunnen feliciteren en dat hoort er natuurlijk ook bij. Lang leven het goed internet hier !!!

Vanavond internetten we lekker wat en hopen we beter te slapen als in de Villa, want hier werkt de Airco perfect, dus duimen maar. Wel is het bed erg smal, dus we kruipen maar dicht tegen elkaar aan. Demi zegt al, nee hoor ik heb juist een mooi ruim bed. Ja dat snap ik, haar bed is net zo breed als het onze, alleen ligt zij alleen..... hihihihi

Morgen om 16.00 uur gaat onze vlucht naar Düsseldorf, dus ook dan hebben we volop de tijd.

Tot morgen weer.


5 opmerkingen:

 1. pffff, niet fijn zo'n statetrooper met zijn belachelijke keuze, wat een idioot. Gelukkig zijn jullie er zonder "kleerscheuren" vanaf gekomen, maar blijft een hele vervelende ervaring. Een hele goede terugreis en bedankt voor het "verlengen" van ons vakantiegevoel :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo toch nog ff een spannende dag op Toine z'n verjaardag.
  En ja wij hebben ook al twee keer met agenten te maken gehad en ze zijn inderdaad iets anders dan bij ons!!
  Maar gelukkig toch goed afgelopen en geen bekeuring.
  En wat leuk he dat ze zingen voor je verjaardag.
  En voor morgen een goede terugreis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja wat een intimiderende mannekes zijn dat daar he.....ook als je ze overal langs de kant ziet staan. Maar eerlijk is eerlijk het zijn niet zo'n lachertjes als bij ons!! We wensen jullie vanuit Nederland een hele fijne reis en we lezen graag hoe dat gegaan is. O ja....nog gefeliciteerd Toine :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is schrikken hè, al die sirenes en lichten, helaas weten ook wij uit ervaring dat dit geen pretje is. Maar wel een achterlijke keuze, hij laat jullie nog eens dezelfde fout maken, maar dan veel gevaarlijker.
  En ja, zingen op je verjaardag hoort er gewoon bij. En superleuk als dit ook nog eens bij de Outback is! Een hele goede terugvlucht!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een idioten die State troopers! Wat een stomme "oplossing"ook. Nou ja, geen boete gelukkig! En fijn hotel zeg, en leuke afsluiting zo op de verjaardag. Goede terugvlucht!

  BeantwoordenVerwijderen