dinsdag 11 augustus 2015

Reisdag, Cape Coral - Davenport.

Vanmorgen redelijk op tijd opgestaan, want er was weer een reisdag aangebroken. We moesten om 10.00 uur de Villa uit zijn, maar konden pas om 16.00 uur in de volgende terecht dus we hadden de tijd.

Eerst maar eens op ons gemak ontbeten bij het zwembad en daarna de laatste dingen inpakken. Wonder boven wonder ging het allemaal nog prima in de koffers en hadden we op een toilettas na de extra handbagage koffers nog niet nodig. ( weten we meteen ook hoeveel we nog kunnen shoppen, hihi ) Daarna werd de koelbox gevuld voor onderweg en iets voor 10.00 uur reden we de oprit af.
Bye Bye Villa Marbella.

Aangezien we volop de tijd hadden en Toine heel erg graag een keer zelf The Sunshine Skyway brug wilde rijden hadden we een route uitgekozen via deze enorme brug !! ( zijn we 2 jaar geleden ook overheen gereden maar toen was hij de bijrijder, hihi ) Eenmaal aan het rijden moesten we ineens een afslag nemen volgens de navigatie. Toine dacht echt dat we nu niet over de brug zouden komen en heeft heel erg getwijfeld om eigenwijs te zijn en deze afslag niet te nemen. Aangezien het weer behoorlijk slecht was en hij dacht dat de foto's toch niet geweldig zouden worden heeft hij maar "braaf" naar de navigatie geluisterd en de afslag genomen. Een zeer wijs besluit bleek na 5 minuten want wat zagen we daar...... The Sunshine Skyway !!!! Wat een imposante brug is dit zeg !!! Geweldig.

Onze eerste stop was Robert's Christmas Wonderland..... Ik hoor jullie al denken...... Een kerstwinkel in de zomer.....???? JAAAAA, super leuk en helemaal hier. Dit was echt een geweldige winkel en zeer zeker de moeite waard om op zo'n route voor te stoppen !!! We hebben heerlijk op ons gemak rond gekeken. Voor diegene die dat niet weten.... Ik spaar mini kerststalletjes ( max 6/7 cm hoog ) en die heb ik ondertussen al uit diverse landen, maar in Florida was ik er nog nooit voor geslaagd. Nu wel..... !!! 2 stuks zelfs. Helemaal Happy !!! Kunnen thuis mooi bij de andere..... uhhhhh..... 200 ongeveer. hihi. ( staan alleen in de decembermaand in de kamer hoor, hihi )

Onderweg ook nog de nodige Floridiaanse buien gehad.....Hoe kom je er nu bij om in deze winkel te gaan kijken..... Deze Tip kregen we van Petra. Ze weet dat we dit leuk vinden en aangezien ze eerst een andere doorgestuurd had - maar die gesloten bleek te zijn - is ze verder gaan zoeken. Nou Petra, ook voor jullie aankomende reis zeer zeker de moeite waard !!! THNX !!


Aangezien het nu rond 13.30 uur was vonden we het tijd voor een lunch en zijn we een stukje verderop naar Panera Bread gereden. Hier wederom lekker gegeten. De broodjes waren zo groot dat we er zelfs een zakje voor hebben gehaald en onderweg nog verder opgegeten hebben. ( helaas zijn we de gezonde broodjes vergeten om op de foto te zetten ) 
Bij het wegrijden op de parkeerplaats zagen we deze "kleine" Heavy Duty Pick Up Truck. Gaaf ding om te zien !!!
Op naar de volgende stop...... Wederom een kerstwinkel maar dan in Orlando. Marge's Specialties. Eenmaal daar aangekomen zagen we hem vanaf de weg liggen, maar konden er op geen enkele manier komen. De weg was daar totaal veranderd en de navigatie liet het afweten. We zijn de wijk diverse keren ingereden maar stonden telkens voor een doodlopende weg of water..... Dit ging niet lukken en aangezien het bijna 15.30 uur was zijn we maar richting Notre Ville De Florida gereden, ons onderkomen voor de komende 2 weken. 

Onderweg zagen we al verschillende bekende dingen langs komen waaronder de Outlets, Mickey oortjes en bekende verkeersborden. Toen we eenmaal de afslag namen van de I-4 begonnen Demi en ik tegelijk te zingen, I'm coming home, I'm coming home...... Het voelde weer heerlijk om bij Champions Gate binnen te rijden. Vanaf hier was het nog 4 minuten naar de Villa. We zagen al een Publix dus dat was makkelijk voor het verse brood s'morgens..... Hier zagen we verder ook wat vernieuwingen en dat herkenden we meteen. 

Om 16.15 uur reden we Loma Vista Drive binnen. Een leuke buurt met een hoop variatie aan huizen maar dit bekijken we van de week nog eens goed. Linksaf en met de bocht mee naar rechts, helemaal aan het einde ligt Notre Ville De Florida ( Franse eigenaren ), huisnummer 5408. ( die nummers blijft ook een apart systeem hier ) 

Eenmaal binnen eerst foto's gemaakt en toen alles uitgepakt. Ook even snel het thuisfront gebeld want nu waren ze nog wakker. We voelen ons hier meteen thuis, heerlijk knus en alles ziet er keurig uit. Zonder briefjes !!!!!!

Kamer en Keuken.

Onze slaapkamer en badkamer.

2 slaapkamers die we niet gebruiken.Demi haar slaapkamer en badkamer.Zwembad.Nadat de koffers uitgepakt waren en alles z'n plekje weer gevonden heeft, zijn we een hapje gaan eten en ja waar kunnen wij onze 2 weken in Davenport beter beginnen als bij Chili's........???? Juist..... Nergens. Dus op naar Chili's op Laura Ln. Dit was maar 2 miles bij ons vandaan. Ideale afstand. 

Wederom heerlijk gegeten...... maar dat hadden we ook niet anders verwacht.
Na het eten even de auto vol tanken, dan kunnen we weer even vooruit en dan op naar de Publix want ja, de voorraad moet weer aangevuld worden. We hadden het in Cape Coral redelijk uitgekiend, dus weinig mee hoeven slepen gelukkig. Blijft apart..... Sta je in Florida in de winkel, zeg je tegen elkaar: zet even het karretje opzij anders kan niemand er meer door. Zegt de meneer die er door wil.... Oh nee hoor dat hoeft niet, het gaat prima zo..... HIHIHIHIHIHI !!!

Op naar de Villa. Daar wordt alle elektronica weer tevoorschijn getoverd en doet iedereen zijn ding. Toine is in het begin vooral bezig met de Airco, want die werkt niet goed en vooral onze slaapkamer is bloedheet. Na even puzzelen en zichzelf opwinden, is ook dit weer goed gekomen en begint t nu langzaamaan wat frisser  te worden. 

Op naar morgen. ............. Nog even denken wat we dan gaan doen, want we zien op weeronline niet al te beste voorspellingen staan voor de komende 2 weken. Het wordt dus echt per dag bekijken hoe en wat. We hebben een aantal dingen die we echt willen gaan doen ( waar we kaartjes e.d. voor hebben maar gelukkig zijn de meeste vrij in te delen ) We wachten het dus wel af. Nu horen we het vuurwerk weer de lucht in gaan en zullen de luikjes wel op tijd dicht vallen vandaag.

Sweet Dreams en See You !!

7 opmerkingen:

 1. Lachen om in je korte broek in een kerstwinkel te staan.
  En mooie foto's onderweg van de brug.
  Heerlijk om weer in Orlando te zijn,voelt zo lekker bekend allemaal he.
  Geniet ze

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk zo'n verzameling en wat een mooie aanvulling dan met 2 nieuwe exemplaren. Een hele fijne tijd in Orlando (zonder briefjes, haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf is die brug, hè. Het is net of je de lucht inrijdt.
  lekker in Davenport nu, veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha, sorry maar ik moest even lachen toen ik zag dat jullie weer naar Chilis zijn geweest, dan moet het wel echt lekker Zijn. Wij zijn er nog nooit geweest. En die kerstwinkel is geweldig, we komen helaas niet in de buurt anders gingen we er zeker weer heen. Heel veel plezier in Davenport!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat jullie nu in een villa zitten zonder commanderende briefjes. Als de eigenaar nou een briefje bij de ingang op zou hangen met de tekst "Behandel deze villa alsof het je eigen huis is" dan zou dat een stuk vriendelijker overkomen.
  Wij hebben ook altijd een gevoel van thuiskomen als we Champions Gate zien. Heerlijk uit eten bij Chili's, zo leuk daar. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijke villa! En die brug lijkt me super om overheen te rijden, wil ik nog steeds graag een keer doen.
  Veel plezier daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke verzameling, tja dan kan een balletje uit Florida natuurlijk niet ontbreken.
  Die brug hebben wij vandaag nog gezien in de verte, leuk om overheen te rijden hè?
  Mooie villa, dat wordt weer genieten!

  BeantwoordenVerwijderen