dinsdag 4 augustus 2015

Miami Beach - Key West.

Vanmorgen rond 6.30 uur opgestaan en alvast wat ingepakt. Gisteren hadden we al een leuk Frans tentje gezien om te gaan ontbijten en dat zou om 8.00 uur open gaan. Dus eerst maar lekker douchen op ons gemak. Rond 8.00 uur liepen we het hotel uit en "om de hoek" op Washington Ave zat Crema. Hier hebben we heerlijk ontbeten. Toine een lekkere Club Sandwich, Demi Pancakes met chocolade en ik Griekse Yoghurt met granola en fruit.

Na het eten terug naar het hotel en de laatste dingen inpakken en om 9.30 uur stonden we bij de receptie om uit te checken. Onze auto werd netjes gehaald en ja de koffers werden er ook weer voor ons ingetild. Ideaal dat Valet Parking !!!!

Op naar Key West. De navigatie gaf aan dat het ongeveer 4 uur rijden zou zijn maar dat zouden we toch niet halen want we hadden al bedacht om nog wel ergens te stoppen. Onderweg was er genoeg te zien en na een tijdje rijden draaien we de Turnpike van Florida naar t zuiden. Nu zei de navigatie 145 mile rechtdoor. hihihihihi. Even later zagen we bordjes van National park The Everglades en Gatorfarm..... Uhhhh Ja we gaan even die kant op en dan zien we wel. Toine vond het wel leuk om even bij de Gatorfarm te gaan kijken, dus dat hebben we gedaan. ( Demi vond het in eerste instantie maar niks hihi )Heel groot was het er niet maar dat was niet erg. We zijn begonnen bij de babyfarm.... in verschillende leeftijden zaten ze daar. Soms met flinke hoeveelheden bij elkaar. alles bewoog over en onder elkaar door. Daarna zijn we een stukje door gelopen en je hoorde telkens de Airboat wegvaren, pfffff wat een herrie. We hebben de trail gelopen waar ook nog flink wat in aanbouw was. Bij t gedeelte waar de Alligators gevoerd zouden worden om 12.00 uur hadden we in eerste instantie maar half gekeken...... Ineens zie ik dat het geen stenen zijn die er liggen maar echt een enorme hoeveelheid aan grote alligators. Wowwww !!! Hier even gewacht tot het voeren zou beginnen. Dit was erg leuk om te zien, we wisten niet dat die beesten zo hoog konden komen (het hek was bijna 1,5 meter hoog)!! Al met al een leuke onderbreking van onze reis.

Op de weg naar de Gatorfarm hadden we Robert Is Here gezien...... Hier had ik al vaak over gelezen op andere blogs van forum leden en ja we wilden die Vers fruit shakes ook wel eens proeven. Dit deden we dus op de weg terug naar de Turnpike. Nou eerlijk is eerlijk...... Er is niks teveel gezegd. Wat een heerlijke shakes hebben ze daar. Ik had een ananas shake en Toine een Banaan-Aardbei. ( Demi wilde niet want die was bang dat er stukjes fruit in zouden zitten, pffffff ) We zijn weer snel de auto in gegaan want het was er erg heet. Dus tijdens het rijden hadden we lekker wat te snoepen.
De auto in voor het laatste stuk. Ondertussen gaf de navigatie aan dat we er rond 15.30 zouden zijn en dit is ongeveer een kwartiertje uitgelopen want we waren het straatje voorbij gereden waar we in moesten. hihi. Eenmaal een stukje omgereden stonden we voor een nog smaller straatje..... Jeetje gaat dit wel goed??? Het bord voor aan de straat zei van wel, dus toch maar gewoon doen.
Ineens komt er een tegenligger aan.... Dit past dus niet, maar omdat we stil stonden zag ik ineens een bord op een hekje naast me dat we 5 mtr terug konden parkeren. Nou dit gedaan want we hadden t laatste plekje. Toen op onderzoek uit, want dat het niet even een gewoon hotel was waren we al wel achter !!! We komen een soort poortje door, ligt er meteen voor je een klein zwembadje..... eromheen gelopen naar The Office. Achternaam...??? Keijzers.... uhhhh??? Firstname...??? Johannes...... Ohhh from The Netherlands..... hihihih Yes  !!!! We werden netjes naar Cottage 1 gebracht en er volgde even een korte uitleg. Hup nu snel naar binnen...... WOWWWW, wat is dit leuk zeg !!!! Een keer totaal wat anders, maar heel knus en gezellig.

Even een speciale dank aan Nicht Jacqueline, want dit was echt een super Tip !!!

Courtney's Place Historic Cottages & Inns...... !!!


Rond 16.30 uur richting Duval Street gelopen want ja daar is het te doen op Key West. We hadden in de planning om daar een hapje te gaan eten. Er hing een gezellige sfeer en er was van alles te zien. We kwamen langs Denny's ..... Nog nooit gegeten maar wel al vaak gezien. Dus die maar een keer proberen. Net voordat we naar binnen stappen zegt Toine...... "we zijn mooi op tijd er komt een flinke bui aan". Ach we zullen eerst maar eens gaan eten was onze reactie. Nog geen 5 minuten binnen valt het er buiten inderdaad echt met bakken uit !!!
Wij op ons gemak gegeten en ik moet zeggen dit smaakte heerlijk !! Zeker voor herhaling vatbaar. Ook qua bediening erg vriendelijk en behulpzaam.
Tijdens het eten begon het zelf flink te onweren, zo erg dat een paar keer de verlichting en de muziek haperden. Na het eten hebben we nog even gewacht, maar t werd alleen maar erger. We hadden al wel door dat ons avondje Key West zo niks ging worden.... ( baal, baal ) Na een tijdje zegt Toine, zouden ze hier een Taxi kunnen/willen bellen voor ons??? Tja, dat is een vraag waard natuurlijk en ja hoor, was geen enkel probleem. Binnen 3 minuten stond er een Taxi voor de deur. Z'n mooie Rose Key West Taxi !!! Hihi. We werden netjes voor de deur afgezet en toen snel naar binnen rennen en ja zelfs daar waren we al flink nat van. Blij dat we het zo gedaan hebben.Het onweer werd er niet minder om en er vielen echt serieuze klappen.

Zelfs de bijzondere kippen hier op Key West zaten in de bomen.


De avond hebben we verder in "onze" cottage doorgebracht met wat kaarten want het internet was er zo slecht dat een blog maken niet lukte helaas. ( dus vandaar dit blog een dagje later ) 

Morgen rijden we van Key West naar Cape Coral, waar we een week in Villa Marbella gaan verblijven. Daarover morgen meer. 

Tot ziens.4 opmerkingen:

 1. Als je morgen terug rijdt moet je echt even stoppen bij islamorade bay is zon mooi plekje.
  Is een restaurantje daar staan de tafeltjes en stoelen in het zand en het is er echt een plaatje zo mooi.
  Kan je lekker lunchen of alleen iets drinken echt de moeite waard.
  En wat hebben jullie nu ook een mooi hotel heel knus.
  Jammer van het weer..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thnx voor de tip, Jammer dat ons internet zo slecht was daar want ons blog is een dag te laat geplaatst en dus waren we op in Cape Coral toen we dit lazen.

   Verwijderen
 2. Jammer dat jullie het avondgebeuren op Key West door het weer moeten missen, is altijd erg leuk, maar nu op naar Cape Coral is uit ervaring ook een mooie plek om te zitten, dus ENJOY!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de foto's van Courthneys Place. We gaan er eind van de maand ook een nachtje slapen.
  Zeker buiten ziet het er leuk uit.
  Jammer dat het weer zo tegen zat want je bent er maar even. Dan wil je toch wel wat meer zien. Reden om nog een keer te gaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen