zaterdag 1 augustus 2015

Een dagje winkelen in Miami.

Onze eerste Miami dag staat op de planning. We hadden na onze enorm vermoeiende reisdag van gisteren afgesproken om geen wekker te zetten en maar te zien hoe het zou verlopen qua tijd. We dachten namelijk lang te slapen na 24 uur wakker te zijn geweest...... niet was minder waar. Voor 6.00 uur waren we alle 3 klaarwakker en zijn dus maar gaan douchen.

Ik heb ondertussen ook ons blog van gisteren getypt want dit was zoals jullie hebben kunnen lezen een heel verhaal.

Rond 7.30 uur liepen we het hotel uit om te gaan ontbijten. Ja ja we wilden graag een nieuwe kans voor Panera Bread. ( vorig jaar was de wandeling daar naar toe niet goed bevallen en dus daar ook niet genoten van het eten maar snel gegeten omdat we bijna van ons stokkie gingen ) Deze keer was het volgens de navigatie 1,3 mile en dit vonden we dus weer een wandeling waard. Nu ging het prima en eenmaal daar was het heerlijk rustig en zochten we een mooi plekje uit. Lekker wat besteld en smullen maar.......

Na het ontbijt weer op ons gemakkie terug gewandeld naar het hotel. We moeten nog erg wennen aan de warmte. We vinden het erg benauwd / drukkend warm. De zon kan nog maar moeilijk door het wolkendek heen komen. Eenmaal bij het hotel hier ook nog even wat leuke foto's gemaakt want ook deze ronden mag het hotel er in onze ogen weer zijn !! 

Loews Hotel, Collins Ave 1601 Miami Beach.... !!
Toine had thuis al aangegeven dat zijn New Balance schoenen versleten zijn en dus wilde hij graag zo snel mogelijk kijken voor nieuw. Vandaar dat we vandaag de Saw Grass Mill Outlet op het programma hadden staan. Dit was ongeveer 45 minuten rijden vanaf het hotel dus prima te doen. 
Snel de navigatie aangezet en rijden maar. Nu konden we meteen bij daglicht zien waar we gisteravond langs waren gekomen. Heerlijk om hier rond te rijden. Toine zat regelmatig bijna achterste voren in de auto van al het leuke speelgoed wat voorbij kwam rijden. Na een kleine omweg stonden we dan toch echt op de parkeerplaats. ( onze navigatie kende een stuk nieuwe weg niet dus we moesten even een afslag verder ) Dit is een enorm grote Mall en ja dat was aan de hoeveelheid parkeerplaatsen wel te zien. Pfffffffff even goed kijken waar we parkeren en waar we naar binnen lopen. Het was nog mooi rustig ( 11.30 uur ongeveer ) dus kijken of we onze missie's voor vandaag konden vinden. Ik wil graag de schoenen ( Asics ) waar ik nu mee hier gekomen ben vervangen want na 5 jaar zijn ze toch echt op. Deze winkel zat al meteen in het begin dus dat was makkelijk. Hier zeker wat leuks gezien en een mooie aanbieding, 2 de paar voor 50%. Dit allemaal even onthouden en verder winkelen. We keken onze ogen uit. Jeetje wat een winkels. 

Ineens roept Demi ja daar zijn ze....... Wij denken waar heeft ze t over......???? Staat ze te wijzen naar een snoepwinkel waar ze Jelly Beans verkopen. Ze heeft het er al dagen over dat er een Jelly Bean Challenge is........ Wat houd dit in.....??? ( wisten wij ook niet ) en worden doosjes met die snoepjes verkocht met telkens 2 van dezelfde kleur. je ziet en ruikt geen verschil, beide neem je er eentje en dan is het afwachten. 1 heeft er namelijk een "gewone" smaak maar de andere een vieze...... bijvoorbeeld, Rotte eieren...... !!! Is dit leuk?? Nee zeggen wij...... Demi vindt van wel...... Of ze een doosje mag kopen..... ach ja toe maar. We gaan er nog even over denken wanneer we de Challenge aangaan, hihi. Toen er trouwens een verkoper aan kwam met een doosje Jelly Beans durfde ze de uitdaging niet aan dus ik ben benieuwd, hihi. Wordt vervolgd.......


Na nog diverse winkels in te zijn gelopen voelden we onze maagjes knorren en werd het helaas voor Toine vandaag toch echt eten bij The Food Court...... Gelukkig was het redelijk te doen met de drukte. Demi moest nog even wennen aan de frisdrank formaten hier en dus heb ik maar geen drinken meer genomen en dit samen opgedronken. Onze geweldige eter heeft er weinig keuze, wij des te meer. Onze keuze was een stuk pizza wat prima smaakte.Weer volop energie dus verder met shoppen. Bij de GAP outlet zijn we prima geslaagd. Echt een paar leuke dingen voor spotprijsjes, dat is ook wel eens leuk en dan heb ik het over varierend van €2,50 tot €7,00 voor een trui. Hihi. Op naar Toine z'n missie..... nieuwe schoenen...... Bij New Balance was volop keuze dus dit ging vlotjes en ook Demi vond hier een paar nieuwe gymschoenen dus ook dat kon van ons lijstje af. Nu vonden Demi en ik het toch echt wel tijd worden om naar Victoria Secret te gaan...... Zo gzegd zo gedaan. Eenmaal binnen kwam er al snel iemand die wilde helpen en hier maar even gebruik van gemaakt, ook al heb ik maar 1 type bh die ik draag. Demi werd in een hokje gestopt en daar gingen ze diverse bh's voor zoeken dus dat was wel grappig. Eenmaal duidelijk hoe en wat qua maat kregen we een briefje met duidelijk de naam van de verkoopster erbij en of we dit vooral bij de kassa maar even af wilde geven. Ja ja dat komt wel goed. Het duurde even voordat ik mevrouw weg had want we wilden ook graag even zelf rustig rondkijken zonder een verkoopster in je nek. ( we hadden zelf t idee dat ik al 3x erg duidelijk was geweest maar dit bleek anders te zijn, hihi ) Beide goed geslaagd voor vandaag maar we houden ons netjes in want dit zal niet de laatste Victoria Secret winkel zijn die we deze vakantie zien. Eenmaal bij de kassa kregen we er nog een mooie tas bij cadeau, altijd leuk !! 

Ondertussen waren we toch al aardig moe aan het worden ( denk dat die korte nacht ons opbreekt ) maar ik wilde nog erg graag terug naar Asics want had niks mooiers gezien...... 2 paar gepast en beide zaten super dus ja dat was ideaal met e leuke aanbieding die ze hadden. Zegt Demi ineens...... Die schoenen wil ik ook....... Tja 3 paar was geen extra korting dus ook Toine nog even gekeken voor een paar. We gingen dus met 4 paar schoenen de deur uit hier. ( ook meteen kennis gemaakt met de kassa dame die echt met Stip t eest klant onvriendelijk was vandaag .......) 

Onderstaande foto's hebben we speciaal gemaakt voor de personen waarvan we de laatste tijd te horen krijgen dat het bij ons in de hal net een schoenenwinkel is...... Tada, er kan nog meer bij. :P hihi.
Eenmaal bij de uitgang bleek het te regenen maar we smelten niet dus toch maar doorgelopen naar de auto en dit was maar goed ook, De regen viel best mee. 
Na de autorit van ongeveer 45 minuten waren we weer bij het hotel. Hup de auto afgeven bij Valet Parking en naar binnen. 

Spullen boven neer gezet en meteen weer op pad want ondertussen was het 18.30 uur geweest en wilden we graag wat eten zodat we op tijd konden gaan slapen. We waren alle 3 eg moe. Aangezien we vaak positieve verhalen horen over Five Guys en we hier nog nooit geweest zijn werd toch ook wel eens tijd. Eenmaal binnen wisten we niet wat we zagen..... Totaal geen sfeer/gezelligheid. N kale/koude bedoeling. Uhhhh tja wat doen we. Toch maar snel wat bestellen nu waren we er en dus dan maar even niet nadenken. Ook het zitten was voor ons niet wat we voor ogen hadden, we dachten echt even gezellig met z'n 3tjes aan tafel te kunnen zitten maar dit zat er niet in. Na een nieuwe ervaring met het halen van frisdrank was het wachten tot een dame ons nummer door de zaak heen schreeuwde...... Nu was het proeven geslagen...... Tja..... uhhhhh...... NEE ...... Toch echt niet wat we ervan gedacht hadden. ( zelf dachten we dat het in de buurt zou liggen van Johnny Rocket maar totaal niet voor ons ) Mochten er mensen zijn die denken dat we een verkeerd restaurant getroffen hebben horen we het graag. 
Na het eten liepen we terug richting hotel met nog even snel een kleine boodschap bij de Walgreens, was het nu echt tijd om uit te rusten. Demi dook al meteen haar bed in, Toine is bezig geweest met een mailtje naar Air Berlin voor de vertraging van gisteren. ( we kregen van diverse kanten tips om dit toch echt maar te doen, Thnx hiervoor !!! ) en ik..... ja ik ben met het blog bezig. 

Ohja dat de formaten hier echt anders zijn bleek ook weer toen we in de Walgreens waren en daar een van Demi haar favoriete drankjes vonden..... Wat een enorm blik ze kon het maar amper fatsoenlijk vasthouden.
Nu snel afronden want m'n oogjes zakken dicht. Tot morgen weer.5 opmerkingen:

 1. Nu tenminste een dag zonder problemen gehad. Nooit bij five guys geweest wilde dit deze vakantie gaan proberen. Ik vind steak and shake wel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Ilse, Toine en Demi,
  Leuk om jullie avonturen te kunnen lezen! Wat een pechdag op de heenreis zeg! Maar gelukkig is jullie vakantie daar nu echt begonnen!
  De meiden vinden vooral de jelly beans challenge erg spannend (??!) en willen die ook wel aangaan (getsie!)
  We wensen jullie veel plezier daar!
  Groetjes Femke, Eline en Pascal

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo jullie hebben de eerste dag goed besteed met shoppen.
  En ook goed geslaagd.
  Ja is ook een mooie mall om te winkelen lekker groot.
  En daar zat ook eencheesecakefactory daar had je beter kunnen gaan eten!!wij vinden de five guys ook niet echt geweldig.
  Wta een heerlijke dag
  Wij vinden de

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die jellybeanchallenge zie ik ook wel zitten :-) en er loopt hier nog wel eentje rond die het wel zou aangaan misschien in september toch eens proberen.
  Wat de five guys betreft denk ik wel dat jullie ook een verkeerd filiaal vasthadden wij zijn in dezelfde five guys gaan eten vorig jaar en vonden het toen ook niet super maar de keer erna was het heel wat beter. Het blijft natuurlijk wel fast food maar de frietjes zijn zo lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In verband met onze eigen terugreis en slecht internet nu jullie blog vanaf huis helemaal bijgelezen, na een slechte start nu toch hele mooie dagen in Miami, heel veel plezier in Florida! Ik vind Five Guys ook niet zo bijzonder maar ben ook niet zo'n burgermens :)

  BeantwoordenVerwijderen