donderdag 20 augustus 2015

Discovery Cove.... !!!!! Yeeehhhh.

Vanmorgen ging heeeeeel vroeg de wekker. 6.00 uur en dat in de vakantie. Demi had er even wat moeite mee, maar toen ze hoorde dat het Discovery Day was, was ze zo wakker. We waren zo klaar, want omdat die dag alles inclusief is, ontbijten we daar. Om 6.45 uur zaten we in de auto.

Om 7.10 uur reden we het terrein op en konden de auto mooi onder een boom parkeren, dus dat was ideaal i.v.m. de warmte. Aangezien we vorige week al waren geweest om onze dag te verzetten waren we al ingechecked en konden na de tas controle zo doorlopen. We moesten een paar minuutjes wachten voordat het verder open ging en ja, toen eerst even met z'n 3-tjes op de foto en daarna mochten we echt doorlopen.

Overal medewerkers die je de route willen vertellen, omdat ze er vanuit gaan dat je voor de eerste keer komt maar aangezien het onze 3e keer is weten we dat nu wel..... hihi. De Sand-Areas waren nog niet open en de lockers ook nog niet, dus eerst maar ontbijten. Hier was het nog heerlijk rustig.

Op naar de lockers. Hier was het even file bij het halen van de Wetsuites, maar ach we hebben de tijd. We zijn eerst even een rondje gaan lopen om de sfeer te proeven. We hadden het alle 3 erg warm en wilden erg snel het water in. Aangezien Toine sinds vorig jaar helemaal wild is van het Grand Reef, zijn we hier begonnen. ( 2 jaar geleden vond hij het maar niks al die rond zwemmende vissen in dat vreselijke koude en zoute water. Gelukkig vorig jaar thuis wat geoefend met mij met snorkelen en toen we er ook nog eens achter kwamen dat ze daar duikbrillen op sterkte hadden kon het niet meer stuk !!!! )

Dit jaar voor het eerst ook een onderwater camera meegenomen, dus hij kon z'n gang gaan. Hier hebben we dan ook best een hele poos doorgebracht. Het blijft geweldig om al de verschillende vissen te zien zwemmen en dan ook nog eens die enorme StingRay's...... TOP !!

Tussendoor even wat drinken en door naar de Lazy River zoals wij die telkens noemen. Een mooie stroom versnelling die erg rustig gaat en ook gaat die gedeeltelijk door het vogel gedeelte heen. Dit begint en eindigt met een waterval waar je doorheen/onderdoor moet. Vandaag waren er erg veel vogels te zien.... Mooi. Verder vinden we dit gewoon erg relaxt om te doen.


Op naar de Otters en Marmosets ( soort aapjes ) Deze waren natuurlijk zo gevonden en ook daar konden we weer lekker rond dobberen in het water. Dit water is trouwens net als de Lazy River heerlijk warm en zoet. Bij de Otters vind ik het altijd stinken, maar dat is overal wel zo waar die beesten zitten. We hebben ze vandaag ook niet gezien, ze speelden verstoppertje denk ik.

Demi zegt ineens... Ik heb nog 1 doel vandaag..... Uhhhh oké en dat is??? Ik wil op die stoeltjes zitten in het water. Nou die kwamen we al snel tegen, dus dat doel was ook weer bereikt..... hihi.

Toch nog maar weer een keer terug naar de Lazy River, want wat is dat rond dobberen toch fijn. Heerlijk genieten van de omgeving en verder niks doen...... !!

Toine wilde nog erg graag een keer terug naar The Grand Reef en ik wilde graag bij de dolfijnen gaan kijken...... Demi wist niet goed te kiezen, maar is uiteindelijk met mij mee gegaan. samen zijn we lekker op de rotsen gaan zitten om te kijken naar al die mensen die met de Dolfijnen bezig waren. Achterin waren er veel Dolfijnen aan het zwemmen. Blijft een prachtig gezicht. Ik heb ervan genoten !!We zagen de lucht nu erg betrekken en we weten hier dat het zomaar ineens afgelopen kan zijn ivm het weer..... ook wilden we dan de drukte bij de douches voor zijn en omdat we alle 3 ook wel moe begonnen te worden, zijn we lekker gaan douchen. Hier was het nu heerlijk rustig. Ook ideaal is het dat je zelfs geen shampoo mee hoeft te nemen, alles is er.

Toen we eenmaal wegliepen over het park werd er van alles omgeroepen over het slechte weer wat eraan kwam, dus dat hadden we mooi goed ingeschat. ( nu thuis lijkt het wel mee te vallen maar dat is niet te zeggen hier )

In de Villa hebben we alle 3 even ons ding gedaan en ook nog even geskyped met Pa & Ma Kievits. altijd weer even erg gezellig. Die zullen blij zijn als we weer thuis zijn!!

We besloten om vanavond nog even een ijsje te gaan eten bij Cold Stone..... Toen we wegreden in Davenport was de lucht pikzwart..... Maar gelukkig gingen we richting Kissimmee en daar was ( nog ) niks aan de hand. We zaten heerlijk aan ons ijsje en het begint ineens enorm te waaien en dat is meestal geen goed teken...... Hup snel naar de auto dan bleven we nog droog. We waren de parkeerplaats nog niet af of het begon te regenen..... En binnen een halve minuut was het NOODWEER !!!!! Pfffff. We zijn vanaf Kissimmee stapvoets naar huis gereden, zagen geen hand voor ogen. Zelfs op de I-4 was het kruipen over de weg. Water overal en zelfs met de ruitenwissers op de hoogste stand zag je nauwelijks iets. Overal lichtflitsen in de lucht en het gedonder bleef constant maar doorgaan. Jullie snappen vast wel dat we blij waren toen we de Villa weer zagen...... Snel naar binnen....................... Dit was echt niks.We doen verder niks meer vanavond...... even bijkomen van dit spannende auto ritje...... ( gelukkig vind Toine het niet erg om met dat weer te rijden en ook onweer vind hij prima, hebben wij even geluk !! )

Morgen........ dat zien we nog wel.

Tot snel......


7 opmerkingen:

 1. We volgen jullie blog al sinds we nog in NL waren, maar volgens mij zitten we nu slechts 10 min. noordelijker dan jullie. Grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed om te lezen dat ze bij DC ook duikbrillen op sterkte hebben, erg handig met 2 "bril/lenzendragers", erg goede timing vandaag gehad!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super dag in Discovery Cove, de roggen vind ik zo mooi. Echt geweldig om daar tussen te snorkelen. Fijn om te weten dat ze ook duikbrillen op sterkte hebben. Jullie hadden het weer goed ingeschat. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat een top dag.
  En wat een mooie foto's van onder water.
  dit is echt een geweldig park,zelfs wij zouden hiervoor vroeg opstaan haha.
  En als afsluiter een lekker ijsje bij de coldstone,door weer en wind...
  Nou jullie hebben weer genoten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's en weer een superdag in DC!!! Vinden wij ook altijd een super ervaring!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke dag, DC is zo gaaf! En jee dat noodweer, gelukkig hadden jullie dat niet in DC.

  BeantwoordenVerwijderen