zondag 16 augustus 2015

Busch Gardens...... !!!!

Vanmorgen ging al vroeg de wekker, want gisteravond was er besloten dat vandaag de dag voor Busch Gardens zou zijn. Dit vinden we alle 3 een geweldig park. Toine voor de dieren en Demi en ik ook voor de Super achtbanen die er zijn.

Om 8.15 uur zaten we inde auto en iets over 9.00 uur reden we de parkeerplaats op. We stonden mooi vooraan geparkeerd, dus hop het treintje in en naar de ingang. Bij de tassen controle was niks te doen en ook bij de ingang ging het erg vlot. ( doordat iedereen met het treintje vanaf de parkeerplaats komt is de stroom mensen ook mooi verdeeld ) Snel even plassen en dan kan missie 1 beginnen. Ho, stop, wacht. Het volkslied begint. Even netjes stilstaan en wachten. Altijd erg bijzonder om dit mee te maken. Personeel houdt even op met werken en iedereen toont respect. Iets wat we vanuit Nederland zo echt niet kennen. Volkslied klaar............ Rennen maar..... hihi.Nou wij niet, we zijn rustig richting onze eerste missie gelopen. De Cheetah Hunt.....Echt een super, geweldige, fantastische achtbaan !!!! Duurt ook lang vergeleken met andere, maar gaat ook erg gestroomlijnd. Zonder geklots en gekluts stap je weer uit. Ideaal. Deze hadden we mooi snel in The Pocket, want de wachttijd was maar 5 minuten. ( werden er wel 10 !! hihi )

Toine heeft het trouwens vandaag overal voor elkaar gekregen om Demi en mij in de achtbanen op de foto te zetten   !!!! Super !!!


Na de achtbaan natuurlijk ook even bij de Cheetah's kijken.
Nu op naar de Alligators. we wisten nog van vorig jaar dat er veel grote exemplaren zijn dus die wilden we wel weer zien. 

Hier naast zit het verblijf van de Chimpansee's en de Gorilla's. Helaas stond er bij de ingang dat het verblijf van de Gorilla's afgesloten was. Oh getsie dat is balen, want we wisten dat er een baby was en die wilden we heeeeeel graag zien. Toen we het verblijf in liepen zaten de Chimpansee's overal en nergens, maar totaal niet op de plaatsen dat we ze op de foto kregen. Ineens komt er een dame aangelopen en die ging de hekken weghalen en zei dat het Gorilla verblijf toch open ging !!! Joepie !!! We waren er als eerste en zagen dat de dieren nog erg actief waren. Overal in het verblijf lag eten dus dat wilden ze graag hebben. In het laatste gedeelte ontdekte Demi ineens 2 baby's..... Meteen daarheen. Oh wat was dat gaaf om te zien. Even gevraagd, maar de 2 kleintjes waren 6 en 8 maanden oud. We hebben ervan genoten. Nu werd het tijd voor een tussenstop en ja, dat begint al een beetje traditie te worden, maar ik weet geen betere CinnamonRolls als in Busch Gardens, dus die keuze was makkelijk. Toine zijn favoriet de Cherry Turnover en Demi een Chocolat Chip Muffin. Met een Frappuccino en een cola erbij konden we er weer even tegen. 


Koers werd ingezet naar de volgende achtbaan. De SheiKra. ( diegene waar Demi en ik vorig jaar een half uur in vast gezeten hebben ) Onderweg kwamen we natuurlijk nog van alles tegen wat we niet zomaar voorbij liepen.

Eerst de Wallaby's. Ze lagen allemaal wel erg stil op de grond. Weinig leven te bekennen helaas.
Ook deze mooie groep Flamingo's kwamen we tegen en verder veel mooie natuur.
Eenmaal bij de SheiKra aangekomen geloofden we onze oren niet. 10 minuten wachttijd. Hup, snel naar binnen. Wat een geweld is dit weer. Top achtbaan. Wederom staan Demi en ik op de foto. Wat een goede fotograaf hebben we bij ons hè???? 
We waren het vogel verblijf voorbij gelopen maar hier gaan we even voor terug want dit wil Toine graag zien. Demi vind die los vliegende vogels maar niks, dus wij wachten even aan de "veilige" kant op een bankje. 

En weer verder, Ineens zegt Demi..... het is helemaal niet druk bij de SheiKra..... ( daar moesten we weer langs ) dus ja, wat doe je dan die ene keer dat je in dit park bent. Maar weer in de rij en idd met een klein kwartiertje stonden we weer buiten. Was weer LEUK!!! Ondertussen waren ook deze Madagaskar helden in het park gearriveerd.
Op onze weg door het park kwamen we ook nog deze mooie jongen tegen !!


Ineens staan we voor een volgende achtbaan, De Kumba! Deze hadden we nog nooit gedaan, dus dan maar doen en aangezien ook hier de wachttijd maar 10 minuten was, was nu het ideale moment.

Onderweg naar de uitgang kwamen we ook nog langs de Olifanten. Hier viel het op dat er maar 2 stonden terwijl er de afgelopen 2 jaar wel 6 à 7 stonden. Ook was het gedeelte waar de verzorgers wat over de dieren vertelden weg. Jammer !! Deze Olifant liet zich vandaag van z'n beste kant zien.Ondertussen was het 14.00 uur ( nog erg vroeg ) maar hadden we alles gedaan wat we wilden en aangezien ze later op de dag slecht weer aan gaven, zijn we naar de Villa gegaan voor een lekkere plons in het zwembad want Warm..... Ja Warm, dat waren we door en door. 

Om 15.30 uur namen we dus ook een heerlijke duik en na een klein uurtje begon de lucht te betrekken en zijn we lekker gaan douchen. In de verte rommelde het al wel wat, maar het was nog steeds droog. 

Op naar Outback voor lekker wat te eten. Het was weer smullen. 
Demi riep al vanaf het begin van de vakantie dat ze ons wilde trakteren op een ijsje van de ColdStone. ( een ijs tentje wat we vorig jaar via, via ontdekt hadden ) Dus ik had 's middags al met Toine overlegd of we dit na de Outback gingen doen en aangezien het allemaal mooi dichtbij elkaar zat, hebben we dit zo gedaan. Demi helemaal blij met de verrassing, hihi. 

Jammie Jammie, ook dit jaar was het weer heeeeeeerlijk !!! Blijft mooi om te zien hoe ze daar je ijsje samen stellen met de smaken die jij wil !!Nu was het tijd om weer naar de villa te gaan. We waren behoorlijk moe van deze lange dag. Thuis weer even in de rust stand en ik snel m'n blog maken. Ondertussen ook even gekeken voor morgen. Dit gaat weer SeaWorld worden. We willen nog wat shows zien en als de wachttijd het toelaat ook nog wel een keer de Manta !! We zullen het zien morgen. 

Tot snel weer.6 opmerkingen:

 1. Topdag! En knap hoor, die foto's van de achtbanen. Ik kan zo nog niet eens zien als ze er in zitten, laat staan door de lens van de camera, haha. Lekker he, die ijsjes van Coldstone, hebben wij vorig jaar ook 'ontdekt', dit jaar nog niet geweest en weet niet of het nog gaat lukken. Veel plezier morgen in Seaworld!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige dag en zalig die (niet) wachtrijen in BG

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer lekker genoten. Busch Gardens is een mooi park met geweldige achtbanen. En dan nog lekker eten bij Outback en het beste van de dag een ijsje van Cold Stone. Cold Stone slaan we nooit over ook niet in Dubai.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo wat een super dag,en voor ieder wat wils.
  Zo mooi die kleine gorilla's.
  Mooie foto's van BG
  En lekker niet druk.
  Ooo en lekker naar de outback en cols stone mmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke dag! En supergaaf die foto's van de achtbanen. Seaworld vind ik echt geweldig, dus ben benieuwd naar jullie foto's en verslag.

  Groetjes, Frits, Judith en Yinte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke dag! En prachtige foto's ook. En die baby gorilla's, hoe cute!

  BeantwoordenVerwijderen