maandag 24 augustus 2015

Aquatica.

Onze laatste volle dag in de villa zou een dag Aquatica worden. Vanmorgen om 7.30 uur ging de wekker. ( Toine en ik waren allang wakker ) Even een ontbijtje en om 8.30 uur zaten we in de auto onderweg naar Aquatica. Toen we er bijna waren was het heel even druk, omdat eerst de afslagen van SeaWorld en Discovery Cove kwamen.

Netjes $13,00 betaald voor het parkeren en door. Het was echt niet druk, dus we stonden weer vooraan geparkeerd. Ook bij de tassen controle was niks te doen, alleen bij de toegangspoortjes liep het even spaak omdat er te weinig open waren. Dit was ook ineens snel verholpen toen er wat handscanners bij kwamen.
We zijn als eerste doorgelopen naar de lockers. Dit was veranderd want vorig jaar moest je dat nog aan de balie regelen, nu was er Self Service. Ook dat ging vlot. Helaas is het in de locker ruimte altijd zo benauwd..... bah. Gelukkig waren we er zo klaar, omdat we onze zwemkleding al onder onze kleding aan hadden.

Toen op naar de ligbedden. Even een plekje zoeken onder de parasol. Dat werd een prima plek onder de parasol en ook nog met flink wat bomen en struiken. Snel insmeren en op naar de Rapid River. Die vinden we echt geweldig en aangezien het nog niet druk is, is dit helemaal leuk. We zijn er ook maar meteen 3x achter elkaar ingegaan. Toen we eruit wilden gaan ( wat daar soms erg lastig is i.v.m. de stroming ) stond er een wat oudere Life Guard die wel door had dat het voor Demi even aanpoten was om er op tijd uit te zijn, dus die riep...... She is gonna miss the exit.... !!! We lagen helemaal dubbel, maare natuurlijk gebeurde dat niet. hihihihi.


We blijven ons er ook over verbazen hoe slecht de meeste kunnen zwemmen en op zich zelf vertrouwen. 90% doet een zwemvest aan in die Rapid River. ( diepte is maximaal 1,15 mtr. ) Vandaag zelfs getuige geweest van een dame compleet in paniek die eruit gehaald moest worden.     
( bijna zelf nog in moeten grijpen...... ) 


Nu op naar de Lazy River. Heerlijk wat ronddobberen op de banden. Ik heb eerst in de rij een moeder met een klein meisje nog even geholpen. ( man en zoon waren er al vandoor ) Ze kreeg het niet voor elkaar om zelf eerst te gaan zitten en het meisje op schoot te parkeren. Ach, je Mede Nederlanders help je dan toch even.... Verder was het best druk met de banden dus we gingen lekker rustig rond. Helaas kwam ik in het eerste rondje onder de waterval terecht en kon niet mee voor of achteruit. Ach ja, gelukkig ben ik niet vies van een beetje water, maar echt fijn was het niet. ( voor diegene die dat niet weten ik ben zwemonderwijzer, dus ja ben veel in het water ) Na 2 rondjes zijn we weer verder gegaan en was het tijd voor een rondje in de golven.

Er liggen 2 golfslagbaden naast elkaar en om en om werken de golven. Heerlijk om in te "hangen". We zijn wel een beetje aan de kant van het bad gebleven waar we in de schaduw stonden, want het zonnetje was weer goed aanwezig. Hij gaf daar 37 graden aan. Ook hier 2 ronden meegedaan.

Nu toch echt weer terug naar de Rapid River.... Die is en blijft geweldig..... !!! Ook dit hebben we weer diverse rondjes volgehouden. Ondertussen werd er al diverse keren omgeroepen dat er slecht weer aan kwam, dus dat je daar rekening mee moest houden en helaas werden we er even later ook uitgehaald want alle attracties werden gesloten.


Wij even wat drinken gehaald en op onze ligbedden afgewacht hoe en wat. Na ongeveer 10 minuten werd er omgeroepen dat alles weer open ging, dus hup weer snel richting de Rapid River. Na 1,5 rondje werden we er helaas weer uitgehaald omdat er slecht weer aan kwam. Even naar de ligbedden en daar toch maar besloten om te gaan. Aangezien het bij de lockers erg druk was zijn we zo naar de auto gelopen. Ondertussen begon het al wat te regenen. Eenmaal bij de auto snel extra handdoeken neerleggen en hup zitten maar. Het is maar een klein stukje rijden, dus we vonden het wel prima zo.

We zaten nog maar amper, of het begon al flink te regenen. Onderweg naar de Villa hebben we weer flink noodweer gehad, dus we hebben echt de goede keuze gemaakt. Bijna thuis was het even droog maar toen we de Villa binnen stapte, barstte het onweer ook hier flink los en viel de regen er met bakken uit. Dat hadden we er dus goed vanaf gebracht.

We zijn dus hier lekker rustig gaan douchen en verder gegaan met inpakken, want ja, morgenvroeg gaan we toch echt de Villa verlaten.

Blog verschijnt vandaag vroeger want ik heb er straks geen zin meer in. Internet werkt hier op het moment echt waardeloos en alles duurt enorm lang.

We gaan zo lekker voor de laatste keer een hapje eten en verder doen we niet veel meer.

Tot morgen vanuit Miami. ( we hopen daar weer op snel :-) internet )

Toch nog even een kleine aanvulling..... Ik had aan het begin van deze vakantie mezelf voorgenomen om zoveel mogelijk kentekenplaten van verschillende staten op de foto te gaan zetten. Nu was dit best goed gegaan. ( ik ben ruim over de helft ) Natuurlijk wel de meeste staten die het dichtste bij Florida liggen maar ja dat is logisch. Nu rijden we net van de parkeerplaats bij Chili's weg en ineens zie ik Hawaii staan op een kentekenplaat. Dus ik zeg dat en Toine meteen dat kan niet joh..... Nou mooi wel ik wist het zeker. Oke nog een rondje over de parkeerplaats...... en ja hoor ik had echt wel gelijk !!!!! Nu zat er helaas nog iemand in de auto dus dan vind ik het niks om een foto te maken..... Dus nog een rondje over de parkeerplaats......... Helaas nog steeds iemand in de auto. Oke eerst even naar de Publix en dan terug...... Grrrrr auto weg !!!!! Baal, Baal. Die zie ik vast NOOIT meer....... ( wel op de parkeerplaats Kansas nog gescoord en eenmaal bij de Villa hadden we "nieuwe" buren uit Indiana ) hihi. Je kunt maar een hobby hebben............

Morgen op onze reisdag naar Miami is Toine jarig dus we maken er een gezellig dagje van !!


6 opmerkingen:

 1. Ook voor jullie komt de laatste dag hier nu eraan, maar deze dag in Aquatica hebben jullie toch weer mooi meegenomen. (gat in de markt daar voor zwemonderwrijzers!!!) Nog een hele fijne tijd op weg naar Miami en gefeliciteerd met Toine. ENJOY!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toine van harte gefeliciteerd!!!!!!
  Super toch om jarig te mogen zijn in Miami.
  Vandaag weer een heerlijke dag gehad in aquatica en morgen de Vila verlaten.
  Zal met gemengde gevoelens zijn nooit leuk om weg te gaan maar de Vila zelf zou je niet missen denk ik.
  Ben benieuwd hoe dat verder afloopt en of je daar nog wel iets van hoort.
  Maak er morgen maar een gezellige feestdag van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een avontuurlijke dag in Aquatica, hihi. Van harte gefeliciteerd met Toine en een gezellige dag gewenst in Miami. Alvast een goede terugreis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd Toine! En heerlijke laatste dag zo. Helaas zit het er alweer op. Goede terugreis!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toine, gefeliciteerd!!
  Ik moest wel even lachen, in de Rapid River hadden wij ook die zwemvesten aan :). Niet omdat we niet goed kunnen zwemmen, maar omdat we daar dan zo lekker in konden hangen, hihi.
  Leuk voor in je fotoboek, al die verschillende kentekenplaten! Onze auto kwam uit Massachusetts, was ook nog een goeie geweest. Alvast een goede terugreis!!

  BeantwoordenVerwijderen